Екскурзија ученика V-VIII разреда школске 2014/2015. године
субота, 16 мај 2015 14:04
Екскурзија предвиђена годишњим планом и програмом школе, реализована је  4. и 5. маја 2015. године  у сарадњи са туристичком агенцијом Бавка - турс на релацији  Гложане – Јагодина – Крагујевац – Београд - Гложане. Екскурзија је била дводневна са ноћењем у хотелу Шумарице у Крагујевцу.
Након 2 сата вожње, направили смо паузу и посетили манастир Раваницу . Уживали смо у лепом амбијенту, послушали причу о манастиру, сликали се и наставили даље. Посету Јагодини искористили смо за ручак и одмор.
Посетили смо Музеј воштаних фигура и зоолошки врт.
У хотел Шумарице стигли смо око 17.00 часова, пошто смо обишли спомен – парк Шумарице и саслушали причу водича о недужним жртвама масакра који су починили припадници Вермахта 21. октобра 1941. године и стрељали око 3000 становника Крагујевца и околних места, међу којима је било и 300 ученика крагујевачких школа.
Након вечере и одмора, забављали смо се у дискотеци у оквиру хотела.
Другог дана, након непроспаване ноћи у друштву најбољих другова и другарица, и доручка, кренули смо  пут Београда. Убрзо смо се нашли на сунчаном Калемегдану и уживали у погледу. Посетили смо храм Светог Саве на Врачару и одмарали се уз сладолед и лагану шетњу Кнез Михаиловом улицом.
Најјачи утисак на ученике и наставнике  оставио је Авалски торањ, висок 204, 57 метара. Сучан дан и магични поглед са видиковца на 122. метру висине оправдали су очекивања.
Након организованог ручка у ресторану Сунце, купили смо понешто за успомену и кренули. У Гложане  смо стигли  око 20.00 часова, уморни и богатији за низ лепих успомена.
 
Извештај о екскурзији млађих разреда
среда, 03 јул 2013 07:47
 
Једнодневна екскурзија млађих разреда  од  I  дo  IV разреда матичне школе и истурених одељења у Батуловцу и Стајковцу  је реализована   1.6.2013.године  на релацији  Гложане-Озрен-Сокобања.
Агенција која је реализовала екскурзију је Бавка-турс  из Буниброда.
На екскурзији је било 156 ученика, 11 учитеља и  родитељ као пратилац свог детета.  Ученици су распоређени у три аутобуса. Из Гложана  се кренуло у  7.30 часова. Око 9 часова стигли смо у Алексинац   и  направили паузу за доручак. Ту  смо  посетили градски парк, где су се  деца освежила и доручковала. Кренули смо даље ка Сокобањи  без задржавања и стигли на Озрен планину. Ту смо   разгледали природне лепоте Озрена.
Са Озрена смо се спустили у бању  где смо провели и највећи део времена.Разгледали смо све лепоте бање, купили понеки сувенир, шетали и одмарали .
Из бање се  кренуло у 17 сати ка кући. Успутно смо направили паузу поред    језера  Бован, а онда без  заустављања дошли кући око 20 сати.
За све време путовања , владала је весела атмосфера међу децом. У сваком аутобусу је био и  водич који је благовремено  давао информације деци о местима кроз која пролазимо  и њиховим важностима.
Екскурзија је у потпуности задовољила све оно што је било  запланирано.
 
 
Бесплатно летовање за ученике седмог разреда у Неа Каликратији
среда, 26 јун 2013 12:34
 
У организацији Општине Власотинце и туристичке агенције ``Бавка турс`` сви ученици 7. разреда из свих школа општине Власотинце, негде око 300 ученика, послато је на бесплатно летовање у Грчку у Неа Каликратију. Ово је први пут да се тако нешто организује у Власотинцу. Аражман је трајао 5 ноћења, 6 дана. Ученици су били подељени у 5 смена.
Наша школа била је у 3.смени заједно са школом ``Браћа Миленковић ``из Шишаве и `„25.мај``из Лопушње у периоду од 16.6.2013. до 21.6.2013.год.
Са ученицима из Гложана путовале су разредне стрешине VII1   Марија Павловић и VII2 Ана Станковић, као и професор физичког васпитања Милош Јовановић. За Лопушњу је био задужен Новица Станковић, а за Шишаву Гордана Лепојевић.
35-оро ђака из наше школе,15-оро из Шишаве и 6-оро из Лопушње феноменално су се дружили свих 6 дана. Ђаци су били одушевљени близином плаже, њеним изгледом, топлотом мора, близином хотела и његовом лепотом, квалитетном и укусном храном ( сва три оброка спремала је у хотелу такође агенцијa ``Бавка турс``)...
Преко дана ученици би се купали у кристално чистој и топлој води, уживали у сунцу под лежаљкама уз пиће, слушали музику, играли фудбал и тенис... Професор Милош Јовановић обучавао је непливаче уз помоћ бова од стиропора тако да су многи од њих тамо научили и да пливају. Током целог боравка време је било одлично, једног дана температура је била и 40 степени!
Вечери би проводили у главном шеталишту Неа Каликратије, обилазили продавнице, играонице, паркове и кафиће. Свако би пронашао понеки сувенир за себе или своје ближње.
Претпоследњег дана, 20.6.2013, почели су таласи на велику радост ученика. Многи од њих су по први пут осетили чари морских таласа и уживали и у немирном мору.
Све похвале за организацију летовања пре свега Општини Власотинце потом и агенцији``Бавка турс``!
Да није било овог летовања, већина ученика не би се сусрела са: укусом слане воде, мирисом мора, врелином песка на плажи, понеким морским јежом, грчком музиком и грчким језиком, укусом гироса...

Из Грчке су понели потамнео тен, ведро расположење и успомене на феноменалне дане а , богами, и на понеку летњу симпатију.

 


 
Екскурзија 2013.
петак, 14 јун 2013 21:19
 
24. и 25.5.2013. ученици наше школе ишли су на екскурзију на релацији Гложане-Фрушка гора- Нови Сад-Гложане.
У 6 сати пошли смо из Гложана удобним аутобусима агенције "Бавка турс". Уз краћа успутна стајања, негде око поднева стигли смо на прво одредиште- Фрушку гору. Ту смо посетили два од њених бројних манастира, најпре манастир Хопово, па Крушедол. У манастиру Хопово сазнали смо да је он био значајан за живот и рад Доситеја Обрадовића, разгледали смо манастир и послушали причу локалног монаха.  
У манастиру Крушедол видели смо гроб краља Милана, Арсенија III Чарнојевића и Арсенија Шакабенте.                                                                                                                      
Пут нас је водио даље у Сремске Карловце. Тамо смо видели чувену Гимназију, најстарију Гимназију у Србији, која је позната и по томе што су у њој снимани филмови "Лајање на звевде" и "Тито и ја". Испред Гимназије је и биста песника Брака Радичевића који је Сремске Карловце опевао у чувеној поеми "Ђачки растанак". Посетили смо и њену библиотеку са 40 000 књига. После посете Гимназији било је слободно време за разгледање овог прелепог градића. Уживали смо фотографишући се испред Богословије и сличних здања. Постало нам је јасно зашто је Бранко Радичевић спевао : "Ој Карловци, место моје драго..."                                             
После Сремких Карловаца стигли смо у Нови Сад. Опустили смо се на Петроварадинској тврђави. Очарала нас је уређена природа у тврђави, али и поглед на Дунав.                                  
Увече смо стигли у хотел "Парк" у Новом Саду, где смо и били смештени. Хотел је био ексклузиван и нас је све одушевио такав смештај. Пет звездица подразумевало је велики луксуз: удобне кревете, мини-барове у свакој соби, велнес центар,шопинг центар... После напорног, али испуњеног дана, уследила је вечера у хотелу, краћи предах, па дискотека.                                                                                                                  
Дискотека у хотелу такође је испунила очекивања ученика- у прелепом амбијенту уживали су у песми и игри. На крају су им се и наставници придружили и они су се мало опустили.У поноћ је био одлазак на спавање.                                                              
Сутрадан, 25.5, хостесе хотела имале су само речи хвале за нашу групу. После доручка, уследио је обилазак Новог Сада. Тај дан био је испланиран за обилазак са водичем, па за самостални обилазак. Најпре је водич причао о Српском народном позоришту, потом смо видели споменик Светозару Милетићу, градоначелнику Новог Сада, па Катедралу, па Саборну цркву. У Саборну цркву смо и улазили и послушали причу о њеној јединствености. Испред ње налазио се споменик Јовану Јовановићу Змају у истоименој улици. Водич нам је представио и Дунавски парк, парк-природе, где се налазе бројне заштићене биљке и животиње. Искористили смо пријатно време да се њиме прошетамо, да се сликамо код фонтана, код цвећа и код споменика Мирославу Антићу. Кад је организован обилазак престао, свако је уживао онако како је хтео: неко у куповини, неко у шетњи, а неко у седењу у кафићу. После ручка у хотелу кренули смо кући. Били смо препуни дивних утисака са ове екскурзије.
 

 


ШКОЛСКА ДОКУМЕНТА

 skolska dokumenta
 
Идите ОВДЕ за све документе.

ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

dualno-baner

КОНТАКТ

 

 

kontakt
 

 

Телефон/факс: 016/3869-982

e-mail: osglozane@gmail.com

Више>>>

FACEBOOKПЧЕЛИЦЕ

 
pcelice

 

МАЛА МАТУРА

 

 

mala matura

СВЕТИ САВА

 
sveti-sava
 

Copyright © Основна школа "Свети Сава", Гложане. Дизајн и израда: Учасофт.